چرا مستأجران از وام ودیعه مسکن استقبال نکردند؟

در حالی که اجاره بها، مستأجران را جان به لب کرده و تنها برنامه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از قشر مستأجر، وام ودیعه مسکن است، بانک ها در پرداخت این تسهیلات سنگ اندازی می کنند.

به گزارش تحریریه، یکی از برنامه‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا برای حمایت از مستأجران طراحی کرد، اعطای تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن برای مستأجران تهرانی، ۴۰ میلیون برای کلانشهرنشینان و ۲۵ میلیون تومانی برای ساکنان سایر شهرها بوده که آمارها حاکی از شکست این طرح است.

اعطای این تسهیلات به مستأجرانی بود که تاریخ قرارداد اجاره آنها از ابتدای مهر ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ بود اما در شهریور ماه امسال دامنه زمانی مذکور به پایان پاییز امسال نیز کشیده و سقف زمانی پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها به معرفی شدگان نیز تا پایان بهمن ماه امسال در نظر گرفته شد.

بر اساس آمار منتشره از وزارت راه و شهرسازی تا کنون بیش از یک میلیون و ۶۴۰ هزار نفر متقاضی در سامانه تسهیلات کمک ودیعه مسکن ثبت نام کرده و از این تعداد بیش از ۶۳۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده و بیش از ۱۳۰ هزار نفر تسهیلات را دریافت کرده اند.

به عبارت دیگر تنها کمتر از ۸ درصد (۷.۹ درصد) مستأجران متقاضی دریافت تسهیلات ودیعه مسکن توانسته اند آن را دریافت کنند که گفته می‌شود بخش مهمی از آنها، تسهیلات گیرندگان ۲۵ و ۴۰ میلیون تومانی بوده و سهم دریافت کنندگان تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی کمتر بوده است.

بسیاری از مستأجران از سنگ اندازی های بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن گلایه مندند.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد بانک‌ها با رایزنی‌های وزارت راه و شهرسازی با بانک مرکزی و دستورالعملی که بانک مرکزی برای بانک‌ها مبنی بر سه گرفتن در اخذ تضامین از متقاضیان صادر کرده، چندان میانه خوبی نداشته و این دستورالعمل را مراعات نمی‌کنند.

همچنین علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در نشست دوره‌ای ۱۷ آبان با مدیران عامل بانک‌ها بر ساده گیری بانک‌ها در اعطای تسهیلات خُرد دستوری صادر کرد که تا کنون خبری از اجرای این بخشنامه رئیس کل بانک مرکزی از سوی بانک‌ها شنیده نشده است.

پایان/

منبع: مهر

۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۱
کد خبر: 14178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • محمد IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
      0 0
      متاسفانه هر کس ساز خودش را میزند. برای وام بیست و پنج میلیونی هر بانک یک مقرراتی وضع کرده (بانک ملت:یک کارمند ویک کاسب)بانک تجارت:(کارمندبا گواهی کسر حقوق)بانک ملی:(کارمندی که حقوقش نزد بانک ملی باشدو اگر نباشد گواهی کسر از حقوق)و... نکته جالب توجه اینست که وقتی بانک با وام گیرنده و ضامن قرارداد می‌بندد چرا چک جدید طلب میکنند.اگر چک ضمانت است قرارداد یکطرفه چیست و اگر قرارداد هست چک چیه؟مگر یک کارمند چند چک میتواند در بانک ها جهت ضمانت گرو بگذارد. بماند که ثبت ثنا و استعلام عدم بدهی یا ضمانت معوق و ..
    • ف IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      0 0
      بانک ملت ،سامان ،کار آفرین ،پاسارگاد اصفهان توسایت رفت ثبت نام کردم همشون زیر بار نرفتن و میگن اعتبار نداریم و تموم شده حالا رییس راه و شهر سازی و بانک مرکزی گفتن مستاجرها استقبال نکردن !! آخه مسلمون بانکا میگن اعتبار نداریم مستاجر چیکار میتونه بکنه فقط 450000 بابت کدرهگیری رودست منه مستاجر گذاشتین